Over ons

Den Ouden Heuvel is een familiebedrijf en teelt mooie akkerbouw gewassen, zoals wortels, rode kool, knolselderij en aardappels. Ons bedrijf is gevestigd in de flevopolder, wat bekent staat als een van de meest vruchtbare gebieden in de wereld.

Het boeren zit ons in de genen. Al vele generaties is onze familie bezielt met de teelt van voedselgewassen. Waar het werk vroeger met paard en wagen werd verzet, hebben we vandaag een state of the art machinepark. Om zo efficiënt en duurzaam mogelijk, producten te leveren met een hoge kwaliteit. Het bedrijf biedt werk voor 3 full-time krachten en verder worden extra mensen ingehuurd in de drukke seizoenen. In het voorjaar bij de plant- en zaaiwerkzaamheden en in het najaar bij de oogst. De belangrijkste gewassen op het bedrijf zijn:

  • Tafelaardappelen

  • Pootaardappelen

  • Knolselderij

  • Rode zaaiuien

  • Gele zaaiuien

  • Wortels

Bij het onderdeel gewassen, kunt u meer informatie vinden over deze teelten.

Tejon de Regt

Tejon de Regt“Ik zie het als uitdaging om met moderne technologie, tegen zo laag mogelijke kosten het optimale uit de grond te halen, en dat in goede harmonie met het milieu en plezier in je werk”, zegt Tejon.  Tejon is opgeleid als agrarisch makelaar en bedrijfskundige, hij is werkzaam geweest in het agrarisch vastgoed, tot hij in 2006 full-time in het familiebedrijf is gaan werken.

Binnen Den Ouden Heuvel is hij met name verantwoordelijk voor het beheer en verder ontwikkelen van het machinepark. De nieuwste technieken en innovaties worden toegepast om het werk op het bedrijf efficiënt en duurzaam uit te voeren.

Peter de Regt

Peter de regt“De toekomst van de landbouw ziet er goed uit, we staan wereldwijd voor een grote uitdaging om steeds meer mensen te voorzien van steeds beter voedsel. In Nederland bevinden we ons op een kruispunt van Innovatie, Kennis, Handel en een gunstig klimaat voor landbouw. Dit biedt goede perspectieven voor de Nederlandse Landbouw”, zegt Peter.

Peter is opgeleid als landbouwkundige en bedrijfskundige en is werkzaam geweest als bedrijfsadviseur bij DLV Plant en Algemeen Secretaris bij NAJK, tot hij in 2010 full-time in het familiebedrijf is gaan werken.

Binnen Den Ouden Heuvel is hij vooral verantwoordelijk voor de teelt en bewaring (na de oogst) van de gewassen. Jaarlijks wordt een budget uitgetrokken voor onderzoek naar de meest geschikte teeltomstandigheden voor de verschillende gewassen.