Gewassen

Den Ouden Heuvel teelt de volgende gewassen, om een optimaal rendement te halen en de vruchtbaarheid van de grond in stand te houden:

Aardappelen

MILVAAardappelen worden geteeld voor verschillende toepassingen. Zo telen we pootaardappelen, dit is het plantmateriaal voor boeren over de hele wereld, die het gebruiken om consumptieaardappelen van te telen. Nederlands pootgoed, staat wereldwijd zeer geliefd vanwege de goede kwaliteit. Ook  telen we tafelaardappelen en frietaardappelen, welke u kunt kopen in een zakje in de supermarkt, om lekkere maaltijden mee te bereiden of friet van te bakken.

Zaaiuien

onionZowel rode als gele uien groeien graag op de grond in Dronten. Wij telen deze soorten, waarbij vooral de rode uien veel aandacht nodig hebben. De uien worden opgeslagen in moderne opslagloods, waarbij alle voorzieningen aanwezig zijn om de beste kwaliteit uien te verkopen.

Knolselderij

knolselderijBekende producten als erwtensoep en selderijsalade zouden we niet kennen als er geen knolselderij zou bestaan. Dit knolgewas geeft een karakteristieke smaak aan verschillende gerechten in onze Nederlandse keuken. Dit is in Nederland een kleine specialistische teelt. De knollen worden na de oogst opgeslagen in ons koelhuis, waar ze met alle nodige aandacht worden opgeslagen tot ze worden verwerkt of naar de winkel gaan.

Rode kool

rodekool

Kool groeit graag op jonge klei en dat past heel goed bij de flevopolder, omdat deze polders nog relatief jong zijn. De teelt van kool vraagt veel handwerk. Het planten, oogsten en wieden van onkruid, gebeurd grotendeels handmatig. De kolen worden na de oogst opgeslagen in het koelhuis om vervolgens te worden verwerkt tot kant en klare groente in potten of salades.

Winterwortel

wortel

Wortel is een veel geconsumeerde groente in West- Europa. Ons gematigde zeeklimaat, biedt prima omstandigheden voor de groei van wortels. De wortels worden veelal in Nederland en Belgïe verwerkt voordat ze naar de winkel en restaurants gaan. Wij telen de wortels 1 keer per 8 jaar op het zelfde perceel, dat is nodig om de beste kwaliteit wortels te krijgen.

Graan

tarwe
Wij telen graan om de grond rust te geven. Doordat graan boven de grond groeit, wordt de bodem ontzien en kan als het ware uitrusten van de andere gewassen die in de grond groeien. Graan wordt in Nederland vooral gebruikt als veevoer. Soms, in jaren dat er niet te veel regen valt is de kwaliteit goed genoeg om brood van te bakken.

Graszaad

graszaad

Voor de aanleg van een gazon, sportveld, of weiland is graszaad nodig. Wij telen dit gras, om het zaad van te oogsten, bovendien komt er bij deze teelt ook hooi beschikbaar, wat als veevoer wordt gebruikt.

Vlas

vlas

Het wordt wel “het meest duurzame gewas” genoemd, omdat het heel weinig nodig heeft om van te groeien. Er zijn echter maar een paar gebieden in de wereld waar goed vlas groeit. Van het vlas dat wij telen, wordt zaad geoogst en wordt linnen gemaakt, voor de fabricage van bijvoorbeeld kleding. In de maand juni staat het gewas helemaal in bloei, wat er prachtig uitziet.

Wij werken samen met

Global GAP samenwerking